Reissukuumetta pukkaa!

Kyllä se on semmoinen reisukuume nyt että oksat pois! Loma se tulla kolkuttelee, mitä sitä tekisi? Ottaako äkkilähtö oikein ulkomaille, johonkin takuuvarmaan aurinkoon, vai tutustuako Suomen lomakohteisiin kaikessa rauhassa?! Siinäpä pulma!

Olen melkein joka vuosi käynyt kesälomalla ulkomailla jossain, usein Välimerellä, mutta tänä vuonna kyllä olisi kiva viettää aikaa ihan koto-Suomessa. On tullut jo niin monta maata ja paikkaa nähtyä ja samaa lomanviettoa se sielläkin on. Pääsisikö sitä helpommalla ja nopeammin lomalle, jos ottaisi jonkin yksinkertaisemman loman Suomessa? Viettäisi vaikka viikon maalla mökillä jossain jumalan selän takana eikä tekisi mitään?!

Selailin jo vähän mökkivaraussivua ja siellähän oli silti monenlaisia mökkejä, jos ei ole liian ranttu. Lähtisin sinne yksin ja paikalla ei olisi väliä, jos siinä olisi sauna ja joku paikka missä uida ihan vieressä. Paikkakunnalla ei siis väliä. Haluaisin olla rauhassa ja kerrankin yrittää rentoutua oikein kunnolla. Laittaisin puhelimenkin pois kokonaan viikoksi, ettei kukaan voi häiritä minua. Korkeintaan ottaisin pari kirjaa ja muistiinpanovälineet, lenkkarit ja uimapuvun! Voi että, olisihan se hienoa! Tehdä jotain sellaista, jota ei ole koskaan tehnyt eikä tätä ennen ole tullut mieleenkään!

Varalta olen kuitenkin katsellut myös joitakin kivoja persoonallisia hotelleja eri puolilla Suomea. Jos vaikka innostuisin sitten vähän kruisailemaan yksin ympäri maakuntia. Esimerkiksi Lahdessa en oikeastaan ole koskaan käynyt, oisko siellä jotain kivaa pientä hotellia? Pietarsaaressa on siinä ihan keskustassa kiva hotelli, jossa haluaisin käydä, en muista nimeä, entä sitten Vaasa? Olenko koskaan yöpynyt Vantaalla? No en! En ole katsonut oisko siellä kivoja hotelleja, veikkaan että aika tylsiä. Myöskin yksi vaihtoehto olisi lainata teltta ja makuupussi ja astella vaikka Nuuksioon retkelle! Tai Tampereen ympäristössä on parikin niitä kivoja puistoja, Seitseminen muistaakseni nyt ainakin.

Onhan tää nyt jotain ihan muuta kuin Espanjan aurinkorannat! Ei lentokenttien kiirettä ja hälinää, ei vieraiden paikkojen ihastelua, vaan ihan kotimaisen luonnon kummastelua. En tiedä tuleeko tästä mitään, katsotaan, mutta kivaa kun alkaa loma! Enää kaksi päivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 + 1 =